Over mij

Dr. Rini Kerver (1955) is BIG geregistreerd psychotherapeut en van 1996- 2014  Candidaat psychoanalyticus bij het Psychoanalytisch Genootschap. Van 2009 - 2011 was hij bestuurslid van het Psychoanalytisch Genootschap. Sinds 2023 is hij lid van de Royal Academy of Medicine

 

Hij studeerde filosofie en klinische psychologie (cum laude) in Utrecht en promoveerde in 1991 bij geneeskunde op een multicenter studie naar risicofactoren in de ontwikkeling van Depressie. Sinds 1987 is hij vaste getuige deskundige voor Justitie, van 1992 – 1996 docent en supervisor Interpersoonlijke Psychotherapie aan de opleiding van psychiaters en docent Psychopathologie en psychodynamische diagnostiek aan de opleiding voor klinisch psychologen.

Sinds 1992 is hij verbonden geweest aan diverse poliklinieken en was hij oprichter van het Veldwijk Research Instituut. Vanaf die tijd is hij ook werkzaam in zijn eigen praktijk. 

Hij is co-auteur van het handboek Interpersoonlijke Psychotherapie en auteur van diverse wetenschappelijke artikelen over de invloed van vroege traumatisering op de psycho-biologische ontwikkeling. Tot 1 mei 2011 was hij, naast zijn privé praktijk, parttime als psychotherapeut verbonden aan Scelta Den Haag, een expertise centrum voor de behandeling van persoonlijkheids-stoornissen. Van 2016 tot 2020 was hij part-time verbonden aan GGZ-Reflection in Den Haag, een specialistisch centrum voor o.a. getraumatiseerde vluchtelingen, alwaar hij tevens P-opleider was.

Hij is getrouwd en vader van 2 dochters.